CŠOD – 1. AZ

V sredo, 30. 5. 2018, smo se dijaki 1.AZ s profesorji odpravili v šolo v naravi v Bohinj, kjer smo preživeli tri čudovite dni.

Po vožnji z vlakom in avtobusom smo prispeli do Centra za šolske in obšolske dejavnosti Bohinj, kjer so nam tamkajšnji zaposleni predstavili dom, pravila in okolico. Sledil je kratek sprehod, ki je bil še toliko bolj zanimiv, ker smo s skokom v vodo občutili hladno vodo jezera. Polni dobre volje smo se vrnili v dom, kjer smo imeli kosilo in nastanitev v sobe. Po kratkem počitku smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je s kolesi podala spoznavati okolico, druga skupina pa se je s kanuji zapeljala po Bohinjskem jezeru. Po večerji smo se zbrali ob tabornem ognju, kjer smo ob spremljavi kitare prepevali.

Četrtkovo jutro smo pričeli s telovadbo. Po zajtrku smo se odpravili na plezanje in veslanje po jezeru do slapa Savice. Da smo si lahko ogledali prečudovit slap, smo najprej premagali 558 stopnic. Sledil je kratek počitek in povratek v dolino. Po kosilu nas je presenetila kratka ploha, a smo se vseeno podali novim dogodivščinam naproti. Ena skupina je z dežnimi plašči odhitela veslat po jezeru, druga pa se je spoznala z osnovami lokostrelstva. Proti večeru se je zjasnilo, zato smo prosti čas izkoristili za skok v jezero. Kasneje smo se odpravili na večerjo. Po večerji je sledil cirkus, kjer smo se veliko nasmejali. Zvečer smo se družili po sobah in igrali Activity.

Zadnji dan v domu se je začel z zajtrkom. Ko smo pospravili svoje stvari iz sob, smo se udeležili različnih dejavnosti. Po kosilu smo se odpravili proti domu. V Novo Gorico smo prišli veseli, z novimi izkušnjami ter večjo povezanostjo med razredom.

Ivana Stojanović, Jasmina Salkić, Lara Žarkovič, Taši Slavec